Februari 2016

Geachte ouder,
Beste leerling,

In ons vorig schoolkrantje werden de finalisten reeds vermeld van de jaarlijkse Kerstjumping in Mechelen. Het werd een spannende strijd! Door de schitterende prestatie van het grootst aantal geselecteerden per school zou de Martinusschool alweer uitgeroepen kunnen worden als scholenkampioen. Omwille van een opmerkelijke prestaties van Senne Winckelmans en Maartje Verbeeck  in de superfinale, kreeg ons Atheneum weer uitstraling in heel Vlaanderen. Dank u, leerlingen, ouders en leerkrachten voor de extra inspanningen en verplaatsingen. Tussen haakjes: het gaat bijvoorbeeld ook goed met Karel Cox, springruiter en Vincent Martens, militaryruiter. Proficiat! Niet te geloven dat onze paardenhumaniora reeds 25 jaar zonder onderbreking topruiters aflevert. Wij nodigen u al uit op de opendeurdag van paardrijden op zaterdagnamiddag 5 maart 2016 vanaf 15u,  Vrankrijk 2 te Bilzen.

STUDIERICHTINGSBEURS:  dinsdagavond 8 maart 2016 zullen we samen kunnen genieten van de talenten van onze studenten. In plaats van een talentenavond wordt dit schooljaar gekozen voor een informatieve beurs waar u leerlingen aan het werk ziet van diverse studierichtingen in de polyvalente zaal en het schoolrestaurant. In de mediatheek wordt tevens doorlopend informatie gegeven over ons studieaanbod.

CHRYSOSTOMOS: op donderdag 27 januari 2016, vierden de laatstejaars hun studententijd op onze school. Vroeger begon dit feest reeds de avond tevoren. Deze activiteit stamt uit de tijd waarin de directrice een ellenlange lijst met verboden acties op school samengesteld had, die tot doel had de “goede naam” van de school te bewaren, het onderhoudspersoneel narigheden te besparen en de leerlingen in een gunstige fysieke conditie te houden. De leerlingen van de Martinusschool moesten immers met “stijl” een chrysostomosfestijn organiseren! De dag begon met een uitgebreid ontbijtbuffet in het schoolrestaurant in aanwezigheid van een grote schare leerkrachten. Nadien volgde een beperkte scheerschuimactie in het schoolgebouw om alle leerlingen goed wakker te maken en de nodige concentratie te verscherpen. Om 9.30u werd een spetterende show gebracht voor alle leerlingen van de Martinusschool onder leiding van mevrouw Lowet en de heer Nijs. Het werd een waar lachfestijn! Intussen had de buschauffeur de schoolbus voorgereden om een sportieve feestdag mogelijk te maken. Rond 16 uur arriveerde de groep goedgezinde, fitte, enthousiaste feestvierders terug op school. De studenten van de Martinusschool bewezen dat ze geen vuile, mensonterende spelletjes nodig hebben om zich te amuseren.

SVS-FINALE VOETBAL:onze jongens van de eerste, tweede en derde graad strijden om het zaalvoetbalkampioenschap van SVS. Op woensdagnamiddag bereidden ze zich voor onder de deskundige leiding van de LO-leraars Peters, Vos en Franssen. Intussen gaan de tweede en derde graad door naar de kwartfinales. In veldvoetbal bereikten we de finale! Op 17 februari speelt de 3de graad tegen de studenten van het St.Jan Berchmanscollege (KRC Genk).

Tenslotte feliciteren we de leerlingen met de resultaten van DW2 en wensen we u allen een ontspannende krokusvakantie.

Directie en personeel van Atheneum Bilzen

Wees er op tijd bij!!! In februari 2016 krijgen de broers en zussen van onze Martinusstars voorrang op inschrijving in Atheneum Bilzen voor 2016-2017. Nadien vervalt deze voorrang. De vrije plaatsen zijn beperkt, want we hebben nu al onze maximumcapaciteit bereikt.