Pasen 2016

Geachte ouder,

Beste leerling,

De lente doet ons weer dromen van ontluikende bloemen, fluitende vogels, sportende jongeren, stralende dagen, letterlijk en figuurlijk nieuwe geluiden. Dankzij een groter aantal uren zonneschijn verdwijnt de winterdepressie en krijgt iedereen nieuwe moed.

In ons vorig schoolkrantje werden de finalisten reeds vermeld van de jaarlijkse Kerstjumping in Mechelen. Het werd een spannende strijd! Door de schitterende prestatie van het grootst aantal geselecteerden per school zou de Martinusschool alweer uitgeroepen kunnen worden als scholenkampioen. Omwille van opmerkelijke prestaties van Senne Winckelmans (goud) en Maartje Verbeeck  in de superfinale, kreeg ons Atheneum weer uitstraling in heel Vlaanderen. Dank u, leerlingen, ouders en leerkrachten voor de extra inspanningen en verplaatsingen. Tussen haakjes: Karel Cox werd dit jaar Belgisch kampioen jumping en Vincent Martens behaalde brons tijdens de wereldbeker jonge paarden. Proficiat! Niet te geloven dat onze paardenhumaniora reeds 25 jaar zonder onderbreking topruiters aflevert. Niet verwonderlijk dus dat onze opendeurdag van paardrijden op zaterdagnamiddag 5 maart 2016  alweer een drukbevolkte en gewaardeerde activiteit werd.

Op dinsdagavond 8 maart 2016 hebben we samen ook kunnen genieten van het overweldigende succes  van onze studierichtingsbeurs. U zag leerlingen aan het werk van diverse studierichtingen in de polyvalente zaal en in het schoolrestaurant. In de mediatheek werd tevens doorlopend informatie gegeven over ons studieaanbod. Deze voorstelling werd zo overtuigend gebracht dat er nadien constant een lange rij stond aan het inschrijvingsbureau.

Donderdag 27 januari 2016, vierden de laatstejaars hun studententijd op onze school. Vroeger begon dit feest reeds de avond tevoren. Deze activiteit stamt uit de tijd waarin de directrice een ellenlange lijst met verboden acties op school samengesteld had, die tot doel had de “goede naam” van de school te bewaren, het onderhoudspersoneel narigheden te besparen en de leerlingen in een gunstige fysieke conditie te houden. De leerlingen van Atheneum Bilzen moesten immers met “stijl” een chrysostomosfestijn organiseren! De dag begon met een uitgebreid ontbijtbuffet in het schoolrestaurant in aanwezigheid van een grote schare leerkrachten. Nadien volgde een beperkte scheerschuimactie in het schoolgebouw om alle leerlingen goed wakker te maken en de nodige concentratie te verscherpen. Om 9.30u werd een spetterende show gebracht voor alle leerlingen onder leiding van mevrouw Lowet en de heer Nijs. Het werd een waar lachfestijn! Intussen had de buschauffeur de schoolbus voorgereden om een sportieve feestdag mogelijk te maken. Rond 16 uur arriveerde de groep goedgezinde, fitte, enthousiaste feestvierders terug op school. Onze studenten bewezen alweer dat ze geen vuile, mensonterende spelletjes nodig hebben om zich te amuseren.

Onze jongens van de eerste, tweede en derde graad streden om het zaalvoetbalkampioenschap van SVS. Op woensdagnamiddag bereidden ze zich voor onder de deskundige leiding van de LO-leraars Peters, Vos en Franssen. De tweede en derde graad gaan alvast door naar de kwartfinales. In veldvoetbal werden we op 17 februari zelfs Limburgs kampioen op de terreinen van KRC Genk. Woensdagnamiddag 13 april zullen we strijden voor Vlaams goud!

In maart schitterden onze Martinusstars ook op cultureel gebied! Naast de gouden plak van de Junior-journalistenwedstrijd in de 3de graad, won 3AA ook nog een "meet and greet" bij Jan Decleir. Dat ons Atheneum barst van activiteit, leest u wel verder in deze schoolkrant.

Wist u trouwens dat er nu al zovéél inschrijvingen zijn dat er weer een 1A-klas bijkomt?

Tenslotte feliciteren we de leerlingen met de resultaten van DW3 en wensen we u allen een vrolijke paasvakantie.

Directie en personeel Atheneum Bilzen