Aankoop schoolboeken

Brief 1

Geachte ouders,

Beste leerlingen,

Atheneum Bilzen tracht een thuisgevoel te creëren bij alle onderwijsparticipanten zodat we ons één grote onderwijsfamilie kunnen voelen. Wij dragen elkaars vreugden en pijn, wij houden van elkaar als broers en zussen. Wij juichen elkaar toe en we doen ons best om samen een open gesprek te voeren over onbegrip of misverstanden, maar vaak is “TIJD” een onmisbare factor om goed te kunnen communiceren. Gelieve ons te verontschuldigen als u dit schooljaar het gevoel had dat u ons moeilijk kon bereiken. Het staat u steeds vrij om ons een smartschoolbericht te sturen, zodat we volgend schooljaar met frisse energie kunnen starten. We zijn alvast verheugd dat we u kunnen melden dat we in het inspectieverslag over het "welbevinden van de studenten" boven het Vlaams gemiddelde scoren.

Na twee geslaagde opendeurdagen zijn intussen reeds meer dan honderd nieuwe leerlingen ingeschreven . Dit betekent dat sommige klassen al volzet zijn. Natuurlijk zijn er voldoende plaatsen voorbehouden voor onze huidige studenten. U hoeft niet opnieuw in te schrijven indien u tijdens de ouderavond op 29 juni 2016 uw KLASKEUZE meldt voor het schooljaar 2016-2017. De klastitularis zal deze keuze melden aan het leerlingensecretariaat. Wij verwelkomen in september alweer een nieuwe richting: een zevende jaar TSO Sense Apotheekassistent, waarin alle afgestudeerden van het ASO en TSO kunnen inschrijven.

Sinds de opendeuractiviteiten hebben we nog belangrijke pedagogische acties ondernomen.

De projectweek werd een succes zowel voor de thuisblijvers als voor onze “reizigers”. U vindt hierover diverse fotoreportages in deze schoolkrant.

GIP-proeven en stages zorgden voor uitstraling van de studierichtingen hout, bouw, mode, paardrijden, sport, voeding en verzorging. De leerkrachten die tijdens vrije namiddagen nascholing volgden, kwamen eveneens met veel zelfvertrouwen terug. Dankzij het intensief gebruik van internet en het overleg in de vakwerkgroepen hebben zij het gevoel dat ze de onderwijsvernieuwingen goed kunnen volgen. Laat de inspectie maar komen!

Intussen zult u het schoolrapport gekregen hebben met de nodige richtlijnen van de klastitularis of van de vakleraar indien uw kind bijkomende proeven mag maken in augustus. De studenten zullen weer hun mooiste kleding aangetrokken hebben voor de plechtige proclamatie. Nadien kunt u genieten van een heerlijke vakantie om op 1 september ontspannen terug te keren. Op onze “GRADUATION WALL” onder de overdekte speelplaats zullen de “stars” van de afgestudeerden blijven herinneren aan hun mooie studietijd in de Martinusschool, net zoals de Walk of Fame bij de filmsterren.

Na de zegereeks van onze Junior-journalisten feliciteren we onze sporters, die dit schooljaar zowel provinciale als nationale podiumplaatsen bezet hebben voor veld- en zaalvoetbal. Onze Paardenhumaniora werd intussen officiëel lid van de Europese hippische opleidingen dankzij geweldige prestaties van leerlingen en leerkrachten in het Duitse mekka van de paardensport.

De derde graad ASO bewezen onderzoekscompetenties in de diverse eindwerken en stages.

Tenslotte danken we de studenten hout, duurzaam wonen, voeding, verzorging en mode voor de puike ondersteuning van talrijke schoolse festiviteiten. Go and shine, Martinusstars!

Een zonnige vakantie gewenst vanwege directie en personeel.

Elisabeth Vanrusselt, directeur Atheneum Martinus Bilzen.