Januari 2014

De Martinusschool gaat vreemd?

Het Europese project “Huwelijksgebruiken in Europa” geeft aan onze school de kans om deel te nemen aan een bijzonder boeiend avontuur. Vier scholen (uit elk land één: Litouwen, Polen, Turkije en België) zullen samen op zoek gaan naar de verschillende tradities rond het huwelijk.

Door bij elkaar op bezoek te gaan leren we “Europa” kennen, perfectioneren we onze Engelse taal en verbeteren we onze capaciteiten om digitaal te communiceren. In de herfst bezoeken we Turkije en in het najaar komen de 3 scholen naar België. Het is een unieke kans om actief te participeren aan dit schitterend project. Door in aanraking te komen met de verschillende culturen, groeit het besef dat we heel wat gemeenschappelijk hebben. Met andere woorden, dat we eigenlijk deel uitmaken van één Europa, met een Europese cultuur.

Vertrek:       03/11/2013

Europa komt al te vaak negatief in het nieuws. Iedereen is ervan overtuigd dat levenslang leren essentieel is voor de samenleving van de toekomst. De EU ondersteunt dit levenslang leren door projecten, zoals deze, te financieren. Bovendien worden hier contacten gelegd, banden gesmeed die hopelijk eveneens levenslang meegaan en bijdragen aan een verdieping van ons denken.

Vier leerkrachten en zeven leerlingen nemen deel. Zij worden de ambassadeurs van het levenslang leren en van de Europese gedachte bij ons op school.

Breng een bezoekje aan de blog en volg vanaf vandaag reeds de gedachten en de belevenissen van dit “Europees” team.

Veel plezier!

Het comenius team